Etiketter

,

Fot&sko mindre

Så här ser skofabrikanternas ”idealfot” ut. Foto: Nationalmuseet i Köpenhamn
Länkarna uppdaterade 2020-01-06
.

      Klädvalet 2020.6207-10-1Klädvalet.10100-blackopen-wine

 Foton: Klädvalets hemsida
 
Skor för personer med ”problemfötter” måste vara bekväma och lätta att ta på och av (helst utan skohorn). Är man rullstolsanvändare måste skorna vara sköna framför allt när man sitter.

Många rullstolsanvändare, fryser om fötterna beroende på att blodcirkulationen ofta är sämre för sittande. Min mamma t.ex. var mycket förtjust i fårskinnstofflor (ibland även på sommaren). När hon var 95+ kunde hon inte resa sig från rullstolen eller stå och  använde bara två par skor och fårskinnstofflorna. På sommaren sandaler med kardborrband, på höst och vår promenadskor med kardborrband och på vintern satt hon vid utevistelse med sina älskade fårskinnstofflor i en varmfodrad åkpåse. Om man inte vill ha skor när man sitter i åkpåse kan dunsockor och raggsockor som också är varma och sköna vara ett alternativ. (Men tänk på att vara extra försiktig så tårna inte skadas om du kör en person i rullstol som bara har något mjukt på fötterna).

.
Klädvalet har ett stort urval av extra breda dam & herrskor.
För dam: Boots, promenadskor, sandaler, stretchskor, tygskor och tofflor.
För herr: Boots, promenadskor, sandaler och tofflor.
Minfot och Lammskinnsbutiken har många typer av ull- och fårskinnstofflor.
Frövi skor har många bekväma damskor, men butiken är inte speciellt inriktad på skor för personer med funktionsnedsättning, butiker i Stockholm och Malmö.
Brandos.se, Sveriges största sko-nät-butik har många bekväma skor, även herrskor.

Av de följande mer eller mindre ortopediska skobutiker som listas längst ner på sidan är de flesta skor av toffel-, sandal- eller sportkaraktär. Vanliga bekväma skor med kardborrbandknäppning kan man också hitta i de flesta sportaffärer.

Klädvalet.172-50-910-b
Foto: Klädvalets hemsida
……………………………………………………………..

FÖR ATT SE VILKEN SKOSTORLEK DU HAR. Klicka här
……………………………………………………………..
.

Smarta Saker.-Br  Foto: Smarta Sakershemsida

SKOSNÖREN har många personer besvär med att knyta. Men, hjälp finns! Flera olika typer av ”Självknytande skosnören” och skolås finns i handeln. Om dessa finns ett separat inlägg i handikapptips-bloggen. Klicka här
……………………………………………………………..
.

Om broddar, skohorn, stövelknektar, skomätare och något om elektriska skoputsmaskiner. Klicka här.
……………………………………………………………..
.

Inneskor

MÖNSTER & BESKRIVNING TILL LITEN PRAKTISK TOFFEL för dam, herr och barn.  Tofflorna blir så små hopvikta att de går att stoppa i fickan. Klicka här
……………………………………………………………..

MÖNSTER & BESKRIVNING TILL VÄRMANDE TOSSOR FÖR RULLSTOLSANVÄNDARE. Tyget till tossorna sydde jag av en kasserad täckjacka. Storleken på mönstret är 38, men kan ändras till annan storlek. Klicka här

20200112_121924.15x12,77 med text
…………………………………………………………….. .
.
BUTIKER SOM HAR ANPASSADE SKOR & TOFFLOR

AKTIV ortopedteknik har butiker i Falun, Malmö, Norrtälje, Skoghall, Stockholm, Uppsala & Eskilstuna. (Fotanalys, individanpassade inlägg, ortopediska skor.)
Hjälpmedelsboden  har rymliga herr- och damskor, sandaler & tofflor.
Kolpa även butik i Spånga har bekväma skor, fotbäddar, ortopediska skoändringar m.m. 
Klädvalet har rymliga herr- och damskor, sandaler & tofflor.
Libäcks fottekniska butik i Kävlinge har ortopediska skor, sandaler, skydds- & arbetsskor m.m. 
Ortopedservice Skaraborgs Ortopedservice AB. Webbshop samt anträffbara på Skaraborgs sjukhus i Skövde respektive i Lidköping och Stockholm (herrskor, walkingskor, sandaler, fotinlägg m.m.) 
Rehabshop AB  har dam- och herrskor, sandaler & tofflor. 
Teamolmed  butiker i Eksjö, Halmstad, Jönköping, Kalmar, Linköping, Motala, Stockholm, Uppsala, Visby, Växjö (Ortopediska skor, fotbäddar, fotanalys, ortos).
…………………………………………………………..