Etiketter

,

Fot&sko mindre

Så här ser skofabrikernas ”idealfot” ut. Foto: Nationalmuseet i Köpenhamn

toffel öppen tå

promenadskor

.

.

.

.
.
Foto: Euforias hemsida                                Foto: Frövis hemsida

 
Skor för personer med rörelsehinder måste framför allt vara bekväma och lätta att ta på och av (helst utan skohorn). Är man rullstolsanvändare måste skorna vara sköna också när man sitter.

Rullstolsanvändare, fryser ofta om fötterna beroende på att blodcirkulationen är sämre. Min mamma t.ex. var mycket förtjust i fårskinnstofflor (ibland även på sommaren). När hon var 95+ kunde hon inte resa sig från rullstolen eller stå och kom endast att använda sig av 2 par skor och fårskinnstofflorna. På sommaren sandaler med kardborrband, på höst och vår promenadskor med kardborrband och på vintern satt hon vid utevistelse med sina älskade fårskinnstofflor i en varmfodrad åkpåse, alternativt kan man ha dunsockor och raggsockor som också är varma och sköna om man sitter i rullstol. (Men tänk på att vara extra försiktig om du framför en rullstol och den som sitter i den bara har sockor eller har bara tår, så tårna inte skadas).

Lamullstoffeln som syns överst i bild till vänster är tvättbar och har öppen tå, den kommer från Euforia.
Minfot har många typer av fårskinnstofflor.
Promenadskon med kardborrknäppning till höger kommer från Frövi skor. De har många bekväma damskor, men butiken är inte speciellt inriktad på skor för personer med funktionsnedsättning, butiker i Stockholm och Umeå.
Klädvalet har ett stort urval med extra vida skor både för dam och herr.
Brandos.se, Sveriges största sko-nät-butik har många bekväma skor, även herrskor. Av de följande mer eller mindre ortopediska skobutiker som listas nedan är de flesta skor av toffel-, sandal- eller sportkaraktär. Vanliga bekväma skor med kardborrbandknäppning kan man också hitta i de flesta sportaffärer..
.
Varsam.Skinnskobred01                  Klädvalet.QJ-parbild-570x570

Foto: Varsams hemsida        Foto: Klädvalets hemsida
……………………………………………………………..

FÖR ATT SE VILKEN SKOSTORLEK DU HAR. Klicka här
……………………………………………………………..
.

Smarta Saker.-Br  Foto: Smarta Sakershemsida

SKOSNÖREN har många personer besvär med att knyta. Men, hjälp finns! Flera olika typer av ”Självknytande skosnören” och skolås finns i handeln. Om dessa finns ett separat inlägg i handikapptips-bloggen. Klicka här
……………………………………………………………..
.

Inneskor

MÖNSTER & BESKRIVNING TILL LITEN PRAKTISK TOFFEL för dam, herr och barn, som går att stoppa i fickan. Klicka här
……………………………………………………………..
.
.
NÅGRA BUTIKER SOM HAR ANPASSADE SKOR & TOFFLOR

AKTIV ortopedteknik  butiker i Falun, Malmö, Norrtälje, Skoghall, Stockholm, Uppsala & Eskilstuna.(fotanalys, individanpassade inlägg, ortopediska skor.)
Euforia (tofflor)
Hjälpia (sandal)
Kolpa även butik i Spånga (bekvämskor, fotbäddar, ortopediska skoändringar m.m.) 
Klädvalet (rymliga herr- och damskor)
Libäcks fottekniska butik i Kävlinge (ortopediska sandaler m.m.)
Ortopedservice Skaraborgs Ortopedservice AB. Webbshop samt anträffbara på Skaraborgs sjukhus i Skövde respektive i Lidköping (herrskor, walkingskor, sandaler, fotinlägg m.m.)
Plusvardag (galoscher, tofflor m.m.)
Rehabshop AB (damsandal, tofflor)
Shoppo (skor och tofflor)

Teamolmed  butikerEksjö, Halmstad, Jönköping, Kalmar, Linköping, Motala, Stockholm, Uppsala, Visby, Växjö  (ortopediska skor, fotbäddar, fotanalys, ortos)
Varsam Butiker i Sthlm, Västerås och Örebro (tofflor)
…………………………………………………………..
Länkarna uppdaterade 2017-03-10