Etiketter

, , , ,

Foto: SmartaSakers hemsida 

Detta inlägg låg tidigare på Handikapptips, men eftersom Skor för personer med rörelsenedsättning ligger på denna blogg flyttar jag även detta inlägg hit.

Att knyta skosnören har många personer, såväl gammal som ung, besvär med (speciellt verkar det vara ett problem för ungdomar eftersom man så ofta ser dem snubblande omkring med oknutna skosnören!). Skor med kardborrband finns förstås, men det här inlägget i bloggen gäller om man vill ha skosnören.

Innehåll:
1. ”Självknytande skosnören”
2. Elastiska skosnören
3. U-Lace, Hickies & Shoeps
4. Magnetknäppning
5. Snörlås

1. ”Självknytande skosnören”

Så kallade ”självknytande skosnören” finns att köpa i handeln. Snörena på bilden överst på sidan finns i flera färger och passar för sneakers, seglarskor m.fl. Längden är 120 cm utdragen och de fungerar genom att de rullar ihop sig av sig själv likt en telefonsladd. De säljs av SmartaSaker

I en av butikens kundrecensioner kan man läsa: ”Dessa skosnören sparar mycket onödig stress! Bara att stoppa i fötterna och knalla iväg. Borde finnas att köpas på varje dagis! men även för oss äldre är det jätteskönt.”

Sportfirman Stadion har också ”självknytande skosnören” 120 cm långa.
…………………………………………………………………….

2. Elastiska skosnören

Vidare finns elastiska skosnören. Dessa behöver bara knytas en gång och sen kan man ta av och på skorna utan att knyta upp dem igen. De finns i svart och vitt 90 eller 120 cm hos SmartaSakerKlicka här
Andra som säljer elastiska skosnören är:
Hjälpmedelsteknik de har svarta 60 och 66 cm
Rehab shop har vita & svarta 90 och 120 cm
Varsam har 90 & 120 cm i flera färger
…………………………………………………………………….

3. U-Lace, Hickies & Shoeps

.

Foto: U-Lace Store hemsida
.
Ytterligare en variant på skosnören är de från U-lace. De består av korta skosnören, som kläms fast i de skodda hålen, vilka i regel finns på sneakers. Ofta används flera färger som flätas ihop. Vad som kan bli ett problem är om hålen är små, ofta fungerar det då om man använder tång.
U-Lace säljs bl.a. av Outdoor

………….
Två liknande skosnören är Hickies och Shoeps.
Hickies
verkar lättare att använda jämfört med U-Lace eftersom de kan monteras utan verktyg. De är tillverkade i gummi i en storlek som passar de flesta skor, även barnskor. De olika modellerna finns på Hickies hemsida.
Säljs av Pluus och Fruugo

…………………………………………………………………….
.
SmartaSaker.12079-Si   Foto: SmartaSakers hemsida

Shoeps som säljs av SmartaSaker har fått fått vilda skilda omdömen, en del är jättenöjda och för en del fungerar de inte. De finns i många färger med utbytbara knappar.
Se: https://youtu.be/Der2Im6aOIs
…………………………………………………………………….

4. Magnetknäppning

Ytterligare ett smart sätt för att slippa knyta skosnören, här med MAGNETER
(Har man Pacemaker, tror jag inte man skall ha magneter, de kan störa frekvensen).
Säljs av: Zübits
 

…………………………………………………………………….

5. Snörlås

En annan lösning är att använda SNÖRLÅS (kallas även snörstopp & skosnörelås). Efter att trätt i snörena en gång, så kan de öppnas och stängas utan att knytas i fortsättningen. Snörlåset kan också användas på alla ställen där man vanligtvis har en fast rosettknut, i träningsbyxor, på väskor mm.

.

 

 

 

.
.
Foton: Varsams hemsida

Snörlås finns både för barn och vuxna, de säljs av:
Amazon.com
Rehab Shop
Reuma Shop
SmartaSaker
Varsam m.fl.

I SmartaSakers kundrecensioner kan man läsa angående snörlås: ”Mycket lätt att använda båda för vuxna och barn. Spar tid och underlättar processen i hallen”
……………………………………………………………………. 
.

Många sportskor som säljs t.ex. Eccos har elastiska skosnören och snörlås. Ett budgetförslag jag läste om var att använda ett vanligt resårband, som man sätter en knut på!
 ………………………………………………………………

Ett separat inlägg finns om skotillbehör som broddar, skohorn, stövelknektar, skomätare och något om elektriska skoputsmaskiner.
Klicka här
…………………………………………………………