Etiketter

, , , , ,

MJT001_03_front_27e8370e-897d-4ed0-978b-8101110ec499_900x

Foto: IZ Adaptives hemsida 

EN JÄTTEROLIG NYHET!

Webbutiken IZ Adaptive Clothing har nu kommit tillbaka i september 2018 efter ett och halvt års uppehåll med en ny kollektion, de fick tidigare stänga av ekonomiska skäl.
Till nyheterna hör bl.a. en snygg herrkostym, något som verkligen har saknats tidigare för Online-försäljning.
Welcome back everybody!

Hemsida: https://izadaptive.com/
Facebook: https://www.facebook.com/IZadaptive/

IZZY CAMILLERI är en av Kanadas mest välkända modedesigners, hon har studerat mode och design på Sheridan College och sysslat med kläder i över 30 år. Hon har designat kläder till bl.a. Angelina Jolie, David Bowie och Meryl Streep (i filmen Djävulen bär Prada med en röd-och svart rävpäls).
Hennes första anpassade kläder var till en rullstolsburen journalist. Under fem år lärde hon sig att göra kläder anpassade för personer som sitter i rullstol.

År 2009 startade hon IZ Collection, till en början gjorde hon bara damkläder men så småningom också kläder för män. Försäljning skedde förutom i Kanada och alla amerikanska stater också till 15 länder i Europa.
Vid varje försäljning gick 10% till välgörande ändamål, pengarna gick till organisationer som försöker göra samhället mer anpassbart t.ex. genom anskaffa ramper till svåråtkomliga platser.

I höstas 2016 stod att läsa på IZ Collections hemsida: Det är beklagligt att det nu är dags för oss att ta en ta en paus från IZ Collection. Vi vet inte vad framtiden kommer att utvisa för IZ och om eller när vi kommer tillbaka i någon ”reinkarnation”.

Eftersom webbsidan  tidigare var nerlagd plockade jag bort alla kläder som fanns med i mina blogginlägg, men så fort jag hinner skall jag lägga in de kläder som kommit med den nya kollektionen.

Om ni vill se exempel på IZ Collections vinterkollektion för 2016 kan ni gå in på följande länk:
https://fashionista.com/2016/08/iz-collection-adaptive-clothing 

Här är ytterligare en Youtubefilm med Sitting Pretty Lolo som visar en lättpåtagen överdel och anpassade byxor samt jacka. (23 oktober 2016) https://www.youtube.com/watch?v=x7JwjmP2wk0
………………………………………………………..
Izzy Camilleri samarbetar också med Silvert´s webbutik.
………………………………………………………..