Etiketter

, , , , , , , ,

capeschaltext.162c35x20                                                                         …………………………………………………………………..  Uppdaterad 2021-04-13 
Denna cape är ytterst lätt att sticka och jag tror att det är många med intellektuell funktionsnedsättning som kan klara av att sticka den med lite hjälp. Den består av två raka bitar stickade med enbart räta maskor. (Detta mönster är mycket populärt och jag vet att det också är många utan intellektuell funktionsnedsättning som stickat den.)

Min mamma t.ex. som blev 97 år hade en omfattande demens, men klarade av att sticka långt upp i åren under förutsättning att hon inte behövde byta garn eller följa någon beskrivning och att hon fick hjälp med uppläggning, avmaskning och eventuell montering.

Capeschal 18x12text.jpg
.
Längderna är c:a
: 70 x 40 cm

Garnåtgång:

c:a 3½ hg Garn Lady från Järbo 100 % Akryl
Stickor: Nr 4 ½

Beskrivning:

Lägg upp 80 maskor och sticka 70 cm rätstickning. Maska av.
Lägg åter upp 80 maskor och sticka 70 cm rätstickning. Maska av.

Sy ihop delarna med kast- eller efterstygn. Om man så önskar kan man sy på knappar som dekor.

Man kan naturligtvis använda annat garn och stickgrovlek. Sticka först upp en provlapp och räkna ut hur många maskor som behövs.

OBS! Akrylgarn, tål inte att pressas med strykjärn, behöver stickningen slätas ut fukta delarna, nåla och spänn ut dem på t.ex. strykbräda.
………………………
Litteraturlista 2 om stickning, klicka här 
…………………………………………………………………………………………