Etiketter

, , , , ,

Röd väst utan ram
Till denna väst lämnar jag ingen fullständig sybeskrivning utan bara anvisningar hur jag gått till väga. Jag utgick från ett färdigt herr-västmönster, sådana säljs av t.ex. av Toppaterns och Fagert.se

Önskar du sy en lättsydd ofodrad väst finns mönster och beskrivning.
Klicka här

Tyget jag använde var ett rött respektive blåsvart möbeltyg köpt på Ohlssons tyger. Eftersom tyget var så pass stadigt tyckte jag att det var onödigt med mellanlägg.

Vanligt på västar är att använda ett annat tyg på västens baksida t.ex. kraftigt satinfoder, men eftersom detta tyg var brett och min man slank, räckte det till såväl fram- som baksida.
Till hopsättningen i sidorna gick det åt c:a 30 cm kardborrband till vardera västen. Kardborrbandet delade jag i åtta delar.

Jag lade till ett par cm på mönstret i sidsömmarna på såväl fram- som bakstycke för kardborrbandknäppningen. (OBS! Om du inte vill ha plagget öppningsbart på båda sidorna, lägger du bara till extra på den ena sidsömmen).

För att inte fastsömnaden av kardborrbanden skulle synas på västens rätsida, syddeVäst svart detalj jag fast banden enbart på fodret på framsidorna, se detaljfotot.

Missa inte att göra herrknäppning fram om västen skall vara till en man. (Min man som inte har rörelsehinder tycker att det är mycket praktiskt med kardborrbandknäppning eftersom han tycker att de små knapparna är besvärliga att knäppa!)
Det ser välarbetat ut om man syr en kantstickning runt västen. Vill man kan man naturligtvis också sy fickor på västen vilket jag inte gjorde på grund av lathet!

Väst svart fodrad


 

 

Väst från rätan 18

……………………………………………………………….

Länkarna uppdaterade 2017-10-25