Etiketter

, , ,

BH öppen 1

Det är besvärligt att knäppa en BH i ryggen, själv knäpper jag alltid BH:n fram och drar den runt till ryggen. Har man rörelsehinder kanske det inte fungerar och vad många dessutom tycker är jobbigt är att knäppa med hakar & hyskor, speciellt om man har ”artrosfingrar”.

Har man en bekväm BH, som man vill sy om till mer ”knäppvänlig” kommer här ett förslag med kardborrbandknäppning fram. För att det skall fungera behöver BH:n vara rätt bred mitt fram för att knäppningen inte skall gå upp. I denna beskrivning har jag för att förenkla det delat BH:n mitt itu och sytt på kardborrbandet direkt, vilket innebär att BH:n blir något mindre fram eftersom det går åt några mm till sömsmån. (Om man vill undvika det får man först kanta framkanterna med snedremsor.)

Beskrivning:
1. Klipp isär BH:n mitt fram.
2. Är du högerhänt, sy fast en bit av den mjukare delen kardborrband på den högra kupan, se fig.1 och vik in bandet mot avigsidan och sy fast det runt om. (Är du vänsterhänt, sy fast den på motsatt sida).
3. Sy fast en liten bit mjukt tyg c:a ½ cm större än kardborrbandet (för att kardborrbandet inte skall skava mot kroppen) på den motsatta framkanten. Se fig. 2. Sicksacka lappen och sy sen fast kardborrbandet.
4. Om befintlig knäppning på ryggen lätt går upp kan man sy ihop den.

Fig. 1.                                                                           Fig. 2. BH ovanBH ovan 2

BH stängd


Att jag använt rött kardborrband är för att det skall synas i bild!
Tänk på att knäppa ihop kardborrbandet vid tvätt, annars fastnar det ludd och det får sämre häftförmåga!

………………………………………………………………………….

Beskrivning på linne sytt till 99-åring finns i bloggen: Klippertill

………………………………………………………………………….

Mönster att köpa på BH, trosor, kalsonger: Underkläder/Badkläder fagert.se

………………………………………………………………………….

Litteratur: Kwik Sew´s Sy vackra underkläder
, 1990, Kerstin Mårtensson MÖNSTERARK med modeller i storlekarna XS-S-M-L-XL.
Säljs av Adlibris

…………………………………………………………………………

Önskar du veta var man kan köpa BH och andra underkläder, som är anpassade klicka här: Underkläder för dam och herr avsedda för personer med rörelsehinder, inkontinens eller stomi 

…………………………………………………………………………