Etiketter

,

Väst på modell vattenstämplad

 

 

Väst på provdocka vattenstämplad

En bolero är en kort, oftast öppen slaglös jacka

På bilden syns min dotter i scenkläder inför tävling i Karaoke. (Om någon undrar så vann hon!)

 

 

TURKOS BOLERO, se beskrivning till Ärmlös blus, öppningsbar i sidan/sidorna (klicka här) samt Mönster till ärmlös kläning eller blus som finns i storlekarna 36, 40, 44, 48 och 52 (klicka här).  Den enda skillnaden är att du ändrar halsringningen och klipper isär tyget mitt fram, som du sedan kantar med snedslå/snedremsa. Se fig. 1.
Bolero ritning
Om du vill ha boleron mer tight kan du sy inprovningar som på klännings/blus-mönstret såväl fram som bak. Prova gärna mönstret innan du klipper ut i tyget!

(Om du inte behöver ha boleron öppen i sidan/sidorna för att komma i den kan du naturligtvis använda samma mönster, men ta då inte med extrabiten för kardborrband på bakstycket där det står vikning.)

Materialåtgång:
Lika som för ärmlös blus förutom snedslån som du behöver mera av eftersom du även kantar framtill. Det är enklast om du mäter runt mönstret och ser hur mycket som går åt.
Kardborrband om plagget skall kunna öppnas i sidorna: Till varje sida c:a 15 cm som delas i 4 bitar.  

Bolero och kjol vattenstämpladeDEN RÖDA BOLERON och kjolen sydde jag på 70-talet i ett vadderat (quiltat) Provencalskt tyg. Den röda boleron gjorde jag kortare än den turkosa och rundade av nertill i framkanten. Om man inte har stor byst kan man eventuellt skippa bystvecken. Se fig.2.
Plaggen är kantade med trikåsnedslå i bomull och boleron är knäppt med spännen i tenn. Vill någon sy liknande plagg så har t.ex. tyg.se vadderade tyger och Provencalska tyger, som dock inte är vadderade.

Bibbis Textil och Ohlssons tyger har trikåsnedslå och Sjövikens hemslöjd har hyskor och hakar, se nedan.

 

Tennhyskor & hakar Sjövikens HemslöjdBolero röd detalj vattenstämplad

 

 

………………………………………………………………