Etiketter

, , , , ,

Rosa virkad klänning.vattenstämplad

Utgå från ett färdigt mönster och lägg till maskor (c:a 3 cm) på bakstycket på den sida du vill kunna öppna samt lägg till lika många maskor på hängslena på både fram- och bakstycket, detta för att kunna fästa kardborrbandsbitar såväl i sida som på axlar. Se fig.1och fig. 2. (Detta innebär att när du virkat/stickat klart klänningen syr du inte ihop hängslena och inte heller den ena sidsömmen, utan syr där istället fast små bitar kardborrbandbitar så att du kan knäppa ihop den.)

Fig.1 avigsida                                                               Fig.2 rätsida
Rosa virkad fig.1vattenstämpladRosa virkad fig 2 vattenstämplad

………………………………………………………………………

Klänning 91222 Nova Järbo garn

Foto från Järbo garn

Drops Design och Järbo garn är garnfirmor som finns på nätet med återförsäljare i Sverige. De har en mängd virk- och stickmönster som du gratis kan använda! Klänningar finns i storlekar från baby – damstorlek XXXL.
T.ex. den vita klänningen på bilden kommer från Järbo garn med artikelnummer 91222. Den är stickad i bomullsgarnet Nova och skulle lätt kunna anpassas med sidknäppning.

Till den rosa virkade babyklänningen hade jag inget mönster utan virkade bara på och mätte. Jag la till lite extra på längden och gjorde en fåll, för att kunna lägga ner den. Till klänningen använde jag grovt bomullsgarn, nackdel med det garnet var att det tog lång tid att torka efter tvätt.

För bättre fästförmåga av kardborrband, tänk på att låta dessa vara hopknäppta vid tvätt, så att ludd inte fastnar.

För att komma till böcker om virkning: Klicka här
För att komma till böcker om stickning: Klicka här

…………………………………………………..