Etiketter

, , ,

Kjol anpassad 2.

 

1. Sprätta upp sömmen mitt bak.*
2. Sy fast en tygremsa c:a 10 cm bred (enkel eller dubbelvikt så likt kjolens tyg som möjligt) utmed kjolens vänstra sida.
3. Sy fast kardborrband med ”hårdsidan” på den infogade remsan enligt fotot. Den längre biten som löper uppifrån och ner bör minst vara 15 cm, gärna längre.
4. Sy fast kardborrband med ”mjuksidan” på insidan av linningen och ner utmed den andra sidan av bakstycket, fortsätt att sy ner invikningen hela vägen ner. (Det är viktigt att här använda mjuksidan av kardborrbandet annars kan det skava mot ryggen).
5. Fålla upp den isydda remsan nertill.

* Om kjolen inte har söm mitt bak, utan bara sidsömmar, borde det gå att göra en liknande ändring i den sidsöm som inte har blixtlås, eventuellt med slits.

Anpassad snäv kjol

Att jag här använt rött kardborrband beror på att det skall synas på fotot. Minst märkbart blir det naturligtvis om man använder ett kardborrband så likt plagget som möjligt.

Är du rullstolsanvändare kan om så önskas göras ytterligare anpassning i sidsömmarna.

1. Sprätta även upp sidsömmarna nästan ända upp till linningen.
2. Sy c:a 20 cm från linningen räknat c:a 4 cm breda och c:a 9 cm djupa veck på kjolens bakstycken. Se bild. Du får prova dig fram så vecken sitter bra. Kjolen blir nu c:a  4 cm kortare i sidorna, fållen måste därför justeras på framstycket.

 

Anpassad kjol sedd bakifrån

Anpassad snäv kjol detaljSnäv kjol bakifrånmindre

…………………………………………………………………………………………………….