Skjorta.Text.12x25

Tygåtgång: Mät från axeln och ner hur lång du vill ha tröjan/skjortan, ta det dubbla måttet och lägg till för sömsmån. Hur långa ärmarna blir beror på hur brett tyget är. Om du vill ha längre ärmar går det åt mera tyg och man får skarva.
Beskrivning: Är tyget mönstrat i en viss riktning t.ex. med små hundar måste man först klippa isär tyget och sy en söm på axeln för att hundarna inte skall hamna upp och ner på ryggen.
Vik sen ihop tyget och klipp ut för halsen vid vikningens mitt, se bilden. Det vanligaste är att man gör urringningen djupare fram. Prova och kontrollera att huvudet lätt glider igenom. (Urringningen har en tendens att bli mera trång efter att man kantat den med en snedremsa.) Fålla en ytterst smal fåll, alternativt sy fast en sned- eller formremsa runt halsen.

Nåla sen ihop bitarna och mät på den som skall ha plagget hur vid tröjan/skjortan och ärmar skall vara för att den skall sitta bekvämt.
Klipp ut plagget med endast 5 – 7 mm sömsmån, tar man bredare sömsmån veckas tyget under armarna.
Sy och sicksacka sidsömmarna samt fålla upp skjortan nertill med c:a 3 cm bred fåll.

Denna skjorta kan varieras på flera sätt t.ex. med snedsydda axelsömmar. Om man önskar ha längre ärmar kan man skarva dem, se nedan fig.1 och fig. 2.

skjorta, enkel herr

Enkel skjorta 2 med text

 

1 ruta = 5 cm = 2 inches
………………………………………………………………………..