Etiketter

, , ,

Vid flytt till särskilt boende är det vanligt att alla kläder och lösa föremål måste märkas. Ibland med enbart namn, ibland även med rumsnumret, ta reda på vilket. Enklast är att beställa färdiga remsor som kan strykas alternativt sys fast.
Söker man på internet på ”märkning av kläder får man upp massor av firmor som specialiserat sig på olika typer av vävda och tryckta namnlappar. T.ex. Filur Namnlappar som har levererat namnlappar till äldreboende sedan 1996. De har stryklappar till kläder och klisterlappar till saker. Enligt deras egen utsago skall de sitta bra, tåla alla temperaturer och levereras med 10 års garanti mot att de inte ramlar av i tvätten. Namnlapparna anpassas efter varje patient med för- och efternamn och eventuellt avdelningens namn och/eller rumsnummer.

 Man kan naturligtvis också göra egna märkningar, antingen direkt på plagget t.ex. på Märke mitt baklakan och handdukar eller på band. Märkpennor kombinerat med faststrykbara band brukar finnas i sybehörsaffärer. Märker man med vanlig kulspetspenna brukar man få märka om efter några tvättar.
Om personen som skall klä på sig eller den som hjälper med påklädning har svårt att se vad som är bak eller fram på plagget, märk gärna ut MITT BAK på bakstycken av skjortor, byxor, strumpor etc.